Companii

Lucrurile se complică la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România: dosarul penal după explozia de pe 2 iulie a ajuns la Tribunalul Constanţa

Lucrurile se complică la Petromidia, cea mai mare...

Autor: Roxana Petrescu

21.07.2021, 12:30 611

♦ Avocat: Acţiunea penală nu s-a început cu privire la o anumită persoană, ci cu privire la o anumită faptă. La un moment dat, se va transforma şi in personam, dacă procurorii găsesc persoane vinovate de ceea ce s-a întâmplat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a preluat urmărirea penală de la Judecătoria Constanţa în dosarul prin care se investighează cauzele care au stat la baza exploziei de pe 2 iulie de pe platforma Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinărie din România.

În urma accidentului, trei persoane şi-au pierdut viaţa, rafinăria fiind oprită pe o perioadă nedeterminată. Estimările disponibile arată că unitatea de importanţă naţională ar putea sta oprită între 3 şi 6 luni de zile din cauza complexităţii cazului.

Petromidia reprezintă 40% din capacitatea naţională de rafinare şi este al 15-lea cel mai mare exportator din România.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a preluat urmărirea penală de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa (care supraveghea cercetările penale efectuate de Poliţia Oraşului Năvodari), în vederea supravegherii urmăririi penale. În cauză a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii prezumtive a infracţiunilor de distrugere din culpă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar până la acest moment nu a fost pusă sub acuzare nicio persoană (fizică sau juridică)“, se arată într-un răspuns trimis către ZF şi semnat de Grigore Iacobici Gill-Julien, prim-procuror, şi Sadîc Zafer, purtător de cuvânt, în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO