Companii

Lufthansa: Introducerea de noi curse va diminua gradul de ocupare cu 5%

Lufthansa: Introducerea de noi curse va diminua gradul de ocupare cu 5%

Click pentru imaginea intreaga

13.03.2007, 19:57 46

Operatorul aerian german Lufthansa, una dintre primele cinci companii aeriene de pe piata locala, estimeaza pentru acest an o crestere cu 10% a valorii biletelor vandute pe cursele in si dinspre Romania.
Astfel, avand in vedere ca in 2005 Lufthansa a vandut in Romania bilete in valoare de circa 27 de milioane de euro, putem estima, potrivit ritmului de crestere anuntat de companie in 2006 si in 2007, ca anul acesta vanzarile de bilete vor depasi 33 de milioane de euro.
Totodata, numarul de pasageri va creste in acest an cu 20% fata de anul trecut, intr-un ritm mai alert decat cresterea valorica a vanzarilor.
"Cresterea mai pronuntata a numarului de pasageri fata de volumul valoric se va mentine si in 2007, fiind determinata de scaderea tarifelor", a spus Cristina Dumitrescu, key account manager al companiei. Si anul trecut, Lufthansa a raportat o crestere de 20% a numarului de pasageri, in timp ce valoarea vanzarilor a avansat cu 12% fata de 2005.
Reprezentantii companiei spun insa ca anul acesta grad mediu de ocupare pe cursele in si dinspre Romania va scadea cu 5% fata de anul trecut, pana la 75%.
"Gradul de ocupare va fi influentat de suplimentarea capacitatii oferite pe rute in si dinspre Romania, atat prin introducerea unor noi zboruri, cat si prin operarea cu aeronave mai mari", a mai spus Dumitrescu.
Incepand cu orarul de zbor de vara Lufthansa va oferi in total 66 de zboruri saptamanale, cu plecare din Bucuresti si Timisoara. La sfarsitul anului trecut compania avea 53 de zboruri saptamanale, insa anul acesta s-a introdus a treia ruta zilnica pe ruta Bucuresti-Frankfurt, iar din 26 martie va fi introdusa si a doua frecventa de zbor pe ruta Bucuresti - D?sseldorf.
"D?sseldorf conecteaza Romania cu zona Nordrhein-Westfalen, una dintre cele mai importante zone economice si industriale ale Germaniei. Totodata, aceasta regiune prezinta interes si datorita numeroasei comunitati de romani concentrata aici", au precizat reprezentantii Lufthansa.
Introducerea de noi curse va impulsiona cresterea numarului de pasageri. "Cresterea numarului de pasageri va veni pe fondul suplimentarii numarului de zboruri, precum si pe fondul perfectarii orarului de zbor, pentru a permite conectarea la intreaga retea de zboruri a Lufthansa", a spus Dumitrescu.
Lufthansa urmareste in acest an si marirea cotei de piata cu 2%, pana la 14,5%, potrivit reprezentantilor companiei. Totodata, compania vrea sa ajunga la o pondere de 80% a biletelor electronice in totalul bieletelor vandute, in conditiile in care in 2006 acestea aveau o pondere de 43%.
Pe plan international Lufthansa opereaza 192 de destinatii in 72 de tari. Anul acesta, Lufthansa va introduce zborul direct pe ruta M?nchen - Busan (cel mai mare port din Coreea de Sud), care completeaza ruta deja existenta Franfurt - Seoul. Totodata, compania isi va suplimenta zborurile catre Denver si Detroit (America).
Compania germana Lufthansa este membru fondator al aliantei aeriene Star Alliance din care mai fac parte Air Canada, Austrian Airlines, United Airlines, LOT sau Air New Zealand. Cele mai mari companii aeriene de curse regulate care opereaza in Romania sunt TAROM, British Airways, Lufthansa, Air France, KLM sau Swiss.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO