Companii

Lukoil montează în aprilie ultima turbină dintr-un parc eolian de 130 milioane de euro

Lukoil montează în aprilie ultima turbină dintr-un...

Autor: Roxana Petrescu

06.03.2014, 00:05 653
LUKERG Renew, un joint venture format între grupul pe­tro­lier rusesc Lukoil şi compania italiană din domeniul ener­gi­ilor regenerabile ERG Renew, va finliza într-o lună un pro­iect eolian de 84 MW, a cărui valoare poate fi estimată la cir­ca 130 mil. euro. Totodată, LUKERG Renew a semnat cu da­nezii de la Vestas, care au furnizat eolienele necesare pen­tru acest proiect, un contract de mentenanţă pe 15 ani cu o op­ţiune pentru livrarea a încă 150 MW. După finalizarea aces­tui pro­iect, localizat în Tulcea, LUKERG Renew va avea un por­tofoliu de 154 ­ MW în proiecte eoliene în România, de­ve­nind unul dintre cei mai puternici jucători din acest domeniu.
 
 
„Este de aşteptat ca ultima din­tre cele 42 de turbine să fie in­sta­lată în aprilie anul acesta“, spun danezii de la Vestas, cel mai ma­re producător de turbine eolie­ne din lume. Proiectul de 84 MW este am­plasat pe raza locali­tă­ţilor To­po­log-Do­robanţu din ju­de­ţul Tulcea şi ar putea acoperi ne­voile de consum de ener­gie pentru 60.000 de gospodării, po­tri­vit Vestas. Danezii au semnat cu LUKERG Renew şi un contract de mentenanţă pentru 15 ani şi o op­ţiune pentru încă 150 MW, ce­ea ce ar echivala cu investiţii de peste 300 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO