Companii

Lukoil România pierde 20% din business în cel mai greu an pentru mobilitate, cifra de afaceri din 2020 coborând la 5,9 mld. lei. Ruşii sunt cel mai verde petrolist, cu eoliene şi solare de peste 90 MW

Lukoil România pierde 20% din business în cel mai greu...

Autor: Roxana Petrescu

28.05.2021, 09:00 361

Turbinele eoliene din proiectul Land Power, deţinut pe plan local de grupul Lukoil, au produs anul trecut energie de aproape 8,5 mil. de euro, ruşii fiind din acest punct de vedere cel mai verde petrolist.

Lukoil România, compania care controlează activităţile de retail şi cele 320 de benzinării din piaţa locală ale ruşilor de la Lukoil, a terminat anul trecut cu afaceri de 5,9 miliarde de lei (circa 1,23 miliarde de euro), cu peste 20% mai mici faţă de nivelul de 7,6 miliarde de lei din 2019.

Anul trecut a fost însă unul dintre cei mai dificili pentru industria mobilităţii, restricţiile de circulaţie lovind în toate companiile petroliere. De altfel, piaţa a scăzut cu 5-6%, după cum arată informaţiile disponibile, tendinţa fiind însoţită în prima parte a anului şi de un preţ mai mic la carbu­ranţi, după prăbuşirea petrolului cu 40%.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO