Companii

Luna mai aduce crestere de 42% pentru piata auto, stimulata de vanzarile producatorilor interni

18.06.2007, 18:30 17

Vanzarile de automobile noi au crescut in luna mai cu 42%, dublu fata de ritmul de crestere inregistrat in primele patru luni ale anului, de aproape 18%, in urma cresterii semnificative a vanzarilor producatorilor interni, potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatotilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Vanzarile producatorilor interni au cunoscut in luna mai o apreciere de 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la mai mult de 14.600 de unitati. Spre comparatie, volumul vanzarilor Dacia si Daewoo a inregistrat in intervalul ianuarie-aprilie un ritm descrescator de 14,3% fata de vanzarile inregistrate in acelasi interval analizat al anului trecut.
Cererea de autoturisme de import a cumulat in luna mai un volum de peste 18.000 de unitati, in crestere cu aproape 58% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ritm ce a a depasit ritmul general al pietei de profil, de 50% in primele patru luni ale anului.
Marcile auto care au contribuit cel mai mult la cresterea prezentei marcilor straine in volumele de vanzare au fost in continuare Renault, care si-a adjudecat o cota de piata de 15,1%, urmata de Skoda cu 13,1% si de Volkswagen cu aproape 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO