Companii

Lupta pentru pacienţi. În piaţa privată de sănătate apar oferte de monitorizare post-COVID cu preţuri între 130 şi 2.000 lei. La stat puţine spitale au programe de recuperare şi nu există pachete dedicate

Lupta pentru pacienţi. În piaţa privată de sănătate...

Autor: Georgiana Mihalache

14.03.2021, 15:04 1311

♦ Pachetele de monitorizare sau evaluare post-COVID sunt pentru pacienţii care au trecut prin boală şi vor să se asigure că virusul nu le-a afectat organismul ♦ Se conturează o nouă nişă în piaţa medicală privată, pe fondul lipsei de timp, resurse şi intervenţie a statului.

Peste 740.000 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi în ultimul an, de la debutul pandemiei în România, iar nevoia de monitorizare pentru aceştia, mai ales pentru pacienţii cu forme medii şi grave, a generat un nou serviciu pentru operatorii privaţi din sănătate - monitorizarea post-COVID.

Aceste pachete pot fi accesate de toţi pacienţii care au avut COVID, iar preţurile pornesc de la 129 de lei şi pot ajunge şi la 2.000 de lei doar pentru monitorizare, adică un set de analize care înseamnă consultaţie de medicină internă/pneumologie, elec­trocardiogramă, RX pulmonar, glicemie, anticorpi şi alte câteva investigaţii puse pe listele jucătorilor privaţi.

ZF a analizat ofertele existente până acum în piaţă şi a adunat zece ope­ratori medicali privaţi care s-au adap­tat noilor realităţi din piaţă şi au dez­voltat astfel de servicii. Mo­mentan, ser­viciile de moni­torizare post-COVID sunt disponibile în doar câ­teva unităţi private din cadrul marilor re­ţele, de exemplu, în special în Bu­cureşti şi Cluj. Şi operatorii mai mici, cum este cazul Arcadia de exemplu, din Iaşi, au dezvoltat astfel de pachete. „Toate aceste măsuri ne-au ajutat nu doar să ne adaptăm noii realităţi economice, dar şi să optimizăm dinamica busi­nessului pentru pe­rioada următoare. Suntem pregătiţi să capturăm ven­i­turile care vor veni din zona de recu­pe­rare post pandemie“, potrivit unei declaraţii recente a lui Mihai Marcu, preşe­dintele MedLife, cel mai mare operator privat din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO