Companii

Lupta pe regenerabile se ascute: Enel preia 1.000 MW în eoliene şi solare, de circa 1,2 mld. euro, de la discretul Muntmark şi îşi securizează poziţia de lider, pentru moment

Lupta pe regenerabile se ascute: Enel preia 1.000 MW în eoliene şi solare, de circa 1,2 mld. euro, de la discretul Muntmark şi îşi securizează poziţia de lider, pentru moment

Sebastian Enache, business development manager al Monsson Group: Următorii ani vor fi de o importanţă majoră în clarificarea statutului contractelor de energie de tip PPA (Power Purchase Agreement) şi a legislaţiei legate de terenurile folosite pentru construcţia centralelor din surse regenerabile. Monsson doreşte să dezvolte şi să contruiască în România parcuri eoliene şi fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 2.500MW în următorii 10 ani.

Autor: Roxana Petrescu

01.04.2021, 00:08 3999

♦ Valoarea proiectelor care intră în portofoliul Enel se ridică la peste 1,2 mld. euro, potrivit estimărilor ZF ♦ După austriecii de la Verbund şi portughezii de la EDPR a venit astfel rândul italienilor de la Enel să demareze investiţii majore în energia verde din România ♦ Intenţia de a reveni fusese anunţată în 2020.

„Enel Green Power Ro­mâ­nia a semnat, la începutul anului 2021, un acord pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte regenerabile de peste 1.000 MW cu Monsson Alma, companie membră a grupului Monsson, lider în dezvoltarea de astfel de proiecte în România şi în sud-estul Europei. Construcţia parcurilor va începe în următorii trei ani şi va viza instalarea de centrale eoliene cu capacităţi însumate de 500 MW şi de centrale fotovoltaice cu peste 500 MW. Pe lângă construcţia parcurilor, acordul de dezvoltare semnat între cele două companii prevede şi dezvoltarea de soluţii de stocare a energiei în baterii (Battery Energy Storage Systems - BESS), o tehnologie care va contribui la tranziţia către un mix sustenabil de energie în România”, spun reprezentanţii grupului Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România.

 

Proiecte majore

În spatele Monsson se află omul de afaceri suedez Emanuel Muntmark, cel care poate fi considerat pionierul dezvol­tărilor de proiecte eoliene din România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO