Companii

Lupta pentru mediu. România trebuie să reducă cel puţin 75% din totalul deşeurilor care ajung în depozitele ecologice până în 2025

Marcela Predescu

Marcela Predescu

Autor: Alexandra Matei

07.05.2021, 07:35 296

Marcela Predescu, adminis­tra­to­rul FIN-ECO SA, companie care deţine un depozit ecologic zonal în Braşov, susţine că se urmează toate dispoziţiile legale pen­tru ca România să reducă cel puţin 75% din totalul de­şeurilor care ajung în de­po­zitele ecologice până în 2025.

„Normalitatea înseamnă colectare selectivă, reciclare, re­uti­lizare şi cât mai puţin depo­zi­tare. Urmăm dispoziţiile legale, unde se prevede că România trebuie să reducă cel puţin 75% din totalul deşeurilor care ajung în de­pozite până în 2025. Pentru a se atinge acest scop, este nevoie de un efort comun din partea autorităţilor lo­cale, a cetăţenilor şi a companiilor. Cred că eforturile în ceea ce priveşte colectarea selectivă trebuie făcute la nivel naţional şi întărite la nivel local. Trebuie să învăţăm să ge­ne­răm mai puţin gu­noi, iar ceea ce poate fi re­ci­clat sau re­folosit să fie reinte­grat în pro­cesul de produc­ţie“, a de­clarat aceasta în cadrul emi­siunii online de business ZF Live.

Deşeurile care nu pot fi reutilizate sau reciclate sunt potrivite pentru ardere în scopul obţinerii de căldură şi electricitate, iar acest lucru, după spusele Marcelei Predescu, ar duce la o rată foarte mică de depozitare a deşeurilor şi la o cantitate foarte mare de deşeuri trimise în producţie prin reciclare.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO