Companii

Müller: Este un moment bun să cumperi o fabrică în România. Sunt mulţi producători mici care se luptă să supravieţuiască

Tzafrir Granat, director general al Müller Dairy România: Am învăţat că atunci când ai o şansă (să cumperi - n.red.) nu trebuie să o ratezi pentru că s-ar putea să nu se întoarcă înapoi.

Tzafrir Granat, director general al Müller Dairy România: Am învăţat că atunci când ai o şansă (să cumperi - n.red.) nu trebuie să o ratezi pentru că s-ar putea să nu se întoarcă înapoi.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.06.2014, 12:38 643

Tzafrir Granat, managerul care conduce din 2011 operaţiunile grupului german de lactate Müller de pe plan local, spune că acesta este un moment bun pentru a cumpăra o fabrică în România deoarece sunt multe companii din industria lactatelor care se luptă să supravieţuiască.

„Este într-adevăr o oportu­nitate bună în acest moment. Poate că la anul vei cumpăra mai ieftin, dar poate nu se va întâmpla aşa. Am învăţat că atunci când ai o şansă nu trebuie să o ratezi pentru că s-ar putea să nu se întoarcă înapoi. (...) Jumătate de milion de euro în plus sau în minus nu mai contează, trebuie să cumperi“, a declarat Tzafrir Granat, directorul general al Müller Dairy România, o companie cu afaceri de 11,6 mil. euro anul trecut.

Managerul a condus anterior departa­mentul de marketing al aceleiaşi companii, a lucrat în cadrul Tuborg România şi are o experienţă de peste 10 ani în cadrul sub­sidiarei producătorului de băuturi răcoritoare Prigat din Israel.

El afirmă că grupul german se uită tot timpul după companii de vânzare, însă o oportunitate de a cumpăra va fi atunci când va găsi o companie care se pliază pe cerinţele Müller.

Germanii au fost în urmă cu mai mulţi ani interesaţi să achiziţioneze Albalact, afacere controlată de familia Ciurtin, dar planurile nu s-au concretizat. Albalact, afacere care ar putea trece de pragul de 100 mil. euro anul acesta, este singurul producător local mare din industrie care ar mai putea reprezenta un interes pentru grupurile străine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO