Companii

Magazinele Benvenuti trec pe pierdere in acest an

15.12.2009, 23:17 135

Retailerul oradean de incaltaminte si marochinarie Benvenutispune ca va incheia acest an cu o cifra de afaceri de 35 mil. lei(8,3 mil. euro), in scadere cu peste 15% fata de anul trecut, inconditiile in care bugetul initial al companiei prevedea un avansal vanzarilor de 5%.

"Consideram ca s-a atins un minim al recesiunii economice,situatie care se va mentine si pe parcursul anului urmator,eventual o timida crestere fiind posibila incepand cu toamna anului2010", a declarat Miruna Dumitrescu, PR manager in cadrulBenvenuti. Retailerul oradean are o retea de 35 de magazine, anulacesta fiind deschise doua noi unitati. "In cazul in care vom aveamagazine neperformante, magazine care genereaza in mod succesivpierderi considerabile, cu siguranta ca vom lua decizia de ainchide aceste puncte de vanzare".

Potrivit oficialilor Benvenuti, deprecierea monedei nationale amajorat costurile cu chiria si utilitatile cu aproximativ 20%(chiriile fiind negociate in euro). In momentul de fata Benvenutiare un numar de 235 de angajati, in primul trimestru fiinddisponibilizati aproximativ 20 de salariati. "Daca in aniianteriori am inregistrat o marja de profit net cuprinsa intre 4% si8%, in acest an vom inregistra o pierdere de aproximativ 4%."

Dan Pavel detine 85% din actiunile retailerului impreuna cuAdrian Certezeanu, Adrian Cazu si Gabriel Tepelea care au restul deactiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO