Reportaj

Magazinul IKEA din Băneasa este aprovizionat zilnic cu peste 1.000 de paturi sau dulapuri. „Am descărcat şi 18 camioane cu marfă într-o zi”

15 mar 2017 Autor: Mădălina Panaete

Şapte camioane cu dulapuri, canapele, măsuţe şi decoraţiuni a primit ieri magazinul IKEA din Băneasa. Dis-de-dimineaţă, cu câteva ore înainte ca magazinul să-şi deschidă porţile, 30 de angajaţi ai IKEA încep să descarce produsele, care sunt puse apoi pe rafturile magazinului cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

„Este o zi uşoară pentru noi, în mod normal avem zece ca­mioane de descărcat. Tre­buie să terminăm înainte să se deschidă magazinul sau chiar înainte cu jumă­tate de oră pentru a se face şi curăţenie. Pe­rioada cea mai încărcată pentru noi este între septembrie şi decembrie, când pri­mim 12-14 camioane cu marfă. Am descărcat chiar şi 18 camioane într-o zi”, a spus Cristian Ioniche, manager logistică al IKEA Băneasa. În total, 115 oameni lucrează în departa­mentul de logistică al magazinului, inclusiv cei care gestionează activitatea din online.

IKEA Băneasa are un depozit export cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi în cartierul Militari din Capitală, care „alimen­tează” atât magazinul din Bucureşti, cât şi alte magazine din regiune.

Unitatea din Băneasa primeşte marfa şi direct de la furnizori. Magazinul din Bu­cureşti este singurul deţinut de IKEA pe plan local, compania având în dezvoltare un alt magazin în zona Theodor Pallady, care va fi deschis la finalul anului 2018. Compania are în plan şi dezvoltarea de magazine în oraşe din provincie precum Timişoara, Cluj-Na­poca şi Braşov.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2017

 
Cuvinte cheie:
ikea
, magazin
, baneasa
, camioane
, marfuri
, aprovizionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide