Companii

Magazinul IKEA din Băneasa vinde mobilă şi accesorii produse în România de 5 mil. euro

Magazinul IKEA din Băneasa vinde mobilă şi accesorii produse în România de 5 mil. euro

Autor: Ioana David

23.11.2011, 15:58 489

Magazinul IKEA din Băneasa vinde mobilă şi accesorii produse în România de aproximativ 5 mil. euro anual, în condiţiile în care lucrează cu aproximativ 40 de furnizori locali.

"În funcţie de perioadă, produsele româneşti au o pondere între 4 şi 8% din total şi sunt de la canapele la farfurii. Vrem să creştem această pondere pentru că ne ajută din punct de vedere logistic şi evaluăm cum putem face", a spus Cornel Oprişan, retail manager al IKEA România într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Compania a anunţat că în anul de catalog 2011, care corespunde perioadei septembrie 2010 - august 2011 a avut vânzări de 361,8 mil. lei (86,1 mil. euro, inclusiv TVA), în creştere cu 10,5% comparativ cu anul precedent. România este una dintre puţinele pieţe unde IKEA a avut creştere, în condiţiile în care cele mai bune rezultate au fost în Rusia, cu un plus de 30%. După ritmul de creştere, magazinul din România se află între primele 30 (dintr-un total de peste 320 de magazine).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO