Companii

Mai multe cabluri pentru Seat de la Cluj

05.10.2004, 00:00 19

Producatorul spaniol de cablaje electrice pentru industria auto -  ACE Automotive Group -  va investi circa 2,5 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie de la Cluj-Napoca.
In urma lucrarilor, spatiul de productie va ajunge la 15.000 de metri patrati, iar investitia totala derulata de grupul spaniol in Romania va atinge 12,5 milioane de euro.
"Compania a cunoscut o dinamica ascendenta, iar in urmatorii doi ani ne vom dubla capacitatea de productie fata de ceea ce realizam in prezent", a declarat pentru ZF Transilvania, Adam Ambrus, directorul ACE Romania.
Firma este furnizor exclusiv pentru un tip de cablaje folosit la fabricarea noului model Seat Altea. De altfel, grupul spaniol produce aproximativ 80% din componentele auto necesare celor sase marci Seat. "Pentru Altea facem la Cluj un cablu modular care are 350 de fire si este lung de trei kilometri", a spus Ambrus.
Aproximativ 35% din cifra de afaceri a companiei provine din colaborarea cu constructorul spaniol, acelasi procent fiind detinut si de vanzarile pentru Volkswagen.
"Majoritatea furnizorilor din industria auto si-au inchis fabricile din Europa de Vest si se retrag inspre Europa Rasariteana, in Romania, Bulgaria sau Ucraina. In termen relativ scurt vor ajunge cu productia in China. Evolutia in acest sens este evidenta, datorita faptului ca se foloseste foarte multa forta de munca in aceasta industrie, iar toate firmele cauta sa castige competitivitate prin reducerea costului de manopera", a precizat directorul ACE Romania.
La finele lunii august, compania inregistra o cifra de afaceri de peste sase milioane de euro (247 mld. lei) in conditiile in care pe ansamblul anului trecut cifra de afaceri a fost de 5,1 milioane de euro.
ACE Romania a fost infiintata in 2001, an in care a fost achizitionat si terenul necesar derularii productiei (24.000 de metri patrati), iar dupa un an a inceput sa produca efectiv.
"Dezvoltarea pe acest teren se opreste o data cu noua hala, dar in 2006 ne propunem sa largim din nou productia si sa investim intr-un nou centru in apropiere de Cluj", a mai spus Ambrus.
Grupul ACE detine sapte fabrici, dintre care cinci in Spania, una in Mexic si una in Romania. Pe piata romaneasca principalii competitori ai firmei sunt companiile Leoni si Dresselmayer.
La nivel global, grupul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 105 milioane de euro, iar pentru acest an se estimeaza o cifra de afaceri de 166 milioane de euro.
"Contractele sunt realizate pe termen lung pentru ca se construieste acelasi numar de masini in fiecare an. E un domeniu in care previziunile sunt confirmate", afirma Adam Ambrus.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO