Companii

Mai mulţi bani pe vacanţe

Mai mulţi bani pe vacanţe

Autor: Mirabela Tiron

22.02.2013, 00:08 168

Fie că aleg sejururi interne sau deplasări în destinaţii externe, românii nu renunţă la vacanţe. În perioada ianuarie-noiem­brie a anului trecut, 10,4 mili­oane de români au plecat în străinătate, număr în creştere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit ulti­melor date disponibile de la Institutul Naţional de Statistică. Aproape 1,2 miliarde de euro au cheltuit românii în destinaţii externe în primele nouă luni ale anului trecut, potrivit BNR.

În ultimii ani, pe lista de vacanţe au apărut alături de sejururile clasice pe litoralul românesc, al bulgarilor, grecilor sau turcilor croazierele pe Marea Medi­terană sau Caraibe, dar şi sejururile în destinaţii exotice precum Republica Domi­nicană sau Thailanda.

Cei mai mulţi plătesc 500-600 de euro pentru o vacanţă, dar persoanele cu bugete mari alocă şi peste 10.000 de euro pentru a se răsfăţa în vacanţe luxoase, departe de casă.

Pe de altă parte, străinii nu au prins încă gustul vacanţelor în România. Deşi în ţară au sosit 7,4 milioane de persoane, doar 1,5 milioane s-au şi cazat în unităţile turistice.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO