Companii

Mai pica o fabrica din Bucuresti: Munplast din Drumul Taberei a fost scoasa la vanzare

04.09.2008, 19:36 1600

"Am transferat activele imobiliare pe o noua firma, care a fost scoasa la vanzare prin intermediul firmei BAC Investment, responsabila de intreg procesul de selectie a ofertelor. Activitatea firmei va fi relocata pe un teren de la iesirea din Bucuresti spre Alexandria", a declarat pentru ZF Marcel Diaconu, presedintele Consiliului de Administratie si unul dintre actionarii semnificativi.
Tinand cont de cele mai recente tranzactii din aceasta parte a orasului, precum vanzarea terenului de sub fabrica de textile Siderma, o eventuala tranzactie s-ar putea ridica la circa 30 de milioane de euro, respectiv 1.400 de euro/metrul patrat.
Pachetul majoritar al fabricii, de circa 80% dintre actiuni, este detinut de catre Marcel Diaconu, Alexandru Podiuc, Panaitescu Viorel, Cezar Coraci si Marius Ionescu, care ar putea incasa fiecare mai multe milioane de euro dintr-o eventuala tran-zactie. "Trebuia luata o hotarare cu privire la fabrica, in conditiile in care nu puteam realiza modernizarea si dezvoltarea pe acest teren. In plus, autorizatiile de mediu se obtin tot mai greu, iar valoarea activului a crescut substantial. In urma cu 40 de ani, cand a inceput activitatea fabricii, eram la marginea porumbului, iar acum suntem aproape de centrul orasului", adauga Diaconu.
Terenul se preteaza unei dezvoltari rezidentiale sau comerciale, in apropiere fiind in diferite stadii de realizare mai multe ansambluri rezidentiale ale unor dezvoltatori precum Gran Via sau Hercesa.
Gran Via a platit in iunie anul trecut
42 mil. euro pentru terenul de sub fabrica Tricodava, respectiv 780 de euro/metrul patrat, in timp ce Hercesa dezvolta un proiect rezidential in parteneriat cu Bluehouse Capital pe un teren de 13,2 hectare din apropierea stadionului Ghencea.
Munplast produce in prezent diferite obiecte din plastic, precum navete, articole pentru gradina, nasturi, umerase sau articole sanitare, firma inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 6,4 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor. Firma avea peste 300 de angajati si pierderi de 0,5 mil. euro. "Am obtinut deja autorizatiile de constructie pentru fabrica pe care o vom realiza la iesirea din oras spre Alexandria. Am cumparat aici un teren de patru hectare anul trecut", a mai spus Diaconu.
Demolarea fabricilor din interiorul orasului si inceperea unor proiecte imobiliare s-au tinut lant in ultimii ani, UMEB, Semanatoarea, Helitube, Electroaparataj, Laromet sau Compania Industriala Grivita fiind doar o parte dintre fostele unitati de productie intrate in portofoliul jucatorilor din real estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO