Companii

Manager Deloitte România: Încă vedem antreprenori români care îşi conduc singuri companiile, deşi acestea au devenit prea mari pentru ei

Manager Deloitte România: Încă vedem antreprenori...

Autor: Ioana David

07.09.2014, 00:06 959

Antreprenorii români au încă tendinţa de a-şi conduce singuri companiile, chiar daca acestea au devenit prea mari pentru ei, şi nu despart acţionariatul de guvernanţa corporatistă, spune Ahmed Hassan, managing partner al Deloitte România. 

„Antreprenorii români şi-au dus afacerile la nivelul corect, dar nu şi-au despărţit acţionariatul de guvernanţa corporatistă. Încă vedem antreprenori români care îşi conduc singuri companiile, dar care au devenit prea mari pentru ei“, a afirmat el. 

Compania de consultanţă Deloitte a publicat recent topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrală şi de Est, România fiind prezentă  cu 42 de firme în clasament, cu venituri cumulate de 43 mld. euro, în creştere cu 10% comparativ cu anul anterior.

În opinia lui Hassan, din punct de vedere macro­eco­nomic indica­torii României arată foarte bine şi sunt stabili, dar nu se regăsesc încă şi într-o creş­tere proporţională a afacerilor.

„Suntem pozitivi privind evoluţia economică a României. Ştim că o parte din marile companii sunt pregătite pentru investiţii, iar din sectorul de fuziuni şi achiziţii sunt semnale pozitive. Sunt investitori care se uită la diferite oportunităţi, spre desoebire de anul trecut, când foarte puţine erau cele care se uitau“, a completat Hassan.

În acest context, el a amintit consolidarea care are loc în această perioadă în sectorul bancar. De asemenea a adăugat faptul că două-trei tranzacţii sunt în derulare în această perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO