Companii

Managerii din construcţii predau ştafeta: cinci schimbări de executivi au avut loc în 2021

Managerii din construcţii predau ştafeta: cinci...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.01.2022, 14:00 1741

♦ Prima mutare a anului şi cea mai proeminentă de altfel s-a produs la vârful Holcim România, producătorul de ciment care reprezintă şi cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală ♦ Tot pe piaţa cimentului, anul 2021 a mai adus o schimbare istorică - retragerea lui Mihai Rohan, cel care a condus patronatul din industria cimentului CIROM vreme de 30 de ani ♦ În martie 2021, producătorul german de soluţii pentru ferestre Rehau l-a adus la conducerea subsidiarei din România pe Alexandru Oprea ♦ În mai, consiliul de administraţie al producătorului de prefabricate Prebet Aiud a anunţat că l-a revocat din funcţie pe directorul general Flaviu Rânca şi l-a numit în locul lui pe Claudiu Ciurescu ♦ Pe final de an, o schimbare s-a produs şi la vârful producătorului de cărămizi Cemacon, unde Daniel Şologon l-a înlocuit pe Liviu Stoleru.

Industria construcţiilor rămâne, în linii mari, constantă în ceea ce priveşte managerii de la vârful companiilor şi al asociaţiilor reprezentative, ei concentrându-se cu precădere pe strategiile necesare pentru a face faţă unei perioade atât de tulburi precum cea pe care a generat-o pandemia de Covid-19. Totuşi, cinci nume noi au ieşit în evidenţă în rândul companiilor relevante din construcţii în 2021.

Prima mutare a anului şi cea mai proeminentă de altfel s-a produs la vârful Holcim România, producătorul de ciment care reprezintă şi cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 1,6 mld. lei în 2020 şi 790 de angajaţi. Astfel, de la 1 ianuarie 2021, Bogdan Dobre este CEO al Holcim România, el venind în locul lui Horia Adrian, care a condus operaţiunile locale în cei trei ani anteriori. Horia Adrian a rămas în cadrul grupului, fiind numit CEO al subsidiarei Holcim din Filipine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO