Companii

Maravet Baia Mare, distribuitor de medicamente veterinare deţinut de grupul american Henry Schein, profit de 20,5 mil. lei în 2020, plus 7,5%, la afaceri de aproape 202 mil. lei

Maravet Baia Mare, distribuitor de medicamente veterinare...

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2021, 17:00 309

♦ Compania a fost fondată în anul 1998 la Baia Mare, de familia Korponay ♦ În luna iulie 2015 grupul american Henry Schein a intrat pe piaţa locală în urma achiziţiei unei participaţii de 50% din Maravet Baia Mare. Din 2019 grupul american controlează integral Maravet.

Compania Maravet din Baia Mare, con­trolată de gigantul american Covetrus, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 202 mil. lei (circa 42 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 20,5 mil. lei (4,2 mil. euro), mai mult cu 7,5% faţă de anul precedent, când Maravet a realizat un câştig net de 19 mil. lei (4 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 134 de angajaţi. Maravet, cu sediul şi depozite în Baia Mare, se ocupă cu importul şi distribuţia medicamen­telor de uz veterinar, a hranei şi a altor articole pentru animalele de companie, a furajelor şi a aditivilor furajeri pentru fermele de creştere a animalelor, a produselor necesare asigurării igienei şi biosecurităţii în unităţile pentru creşterea animalelor şi în industria alimentară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO