Companii

Marcel Bărbuţ de la AdePlast preia operaţiunile Düfa

Foto: Cristina Nichituş

Foto: Cristina Nichituş

Autor: Andreea Neferu

27.03.2013, 00:07 1179

AdePlast, unul dintre cei mai activi jucători din piaţa materialelor de constructii, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a preluat operaţiunile brandului german de vopsele Düfa, deţinut de grupul Meffert, urmând să se ocupe de activitatea de pe pieţele din România şi Bulgaria.

AdePlast preia astfel licenţa pentru marca de vopsele Düfa, pe care urmează să o producă, dar şi să o comercializeze pe piaţa locală, dar şi din Bulgaria. „Atâta vreme cât avem capacitatea, ştim şi putem să producem la standardele impuse de Meffert, am decis să aducem lângă marca de vopsele AdePlast şi un alt brand de notorietate. Ne propunem ca în următorii trei ani să ajungem în primii jucatori cu marca Düfa şi în paralel cu AdePlast“,  a declarat Bărbuţ.

Fabrica de vopsele a AdePlast de la Oradea va produce în prima fază produsele Düfa, urmând ca acestea să fie realizate din vară şi la Ploieşti, unde compania lui Bărbuţ va finaliza o investiţie de circa 3 milioane de euro într-o unitate de producţie de vopsele.

Bărbuţ nu a precizat valoarea tranzactiei, însă a spus că va plăti o redevenţă anuală pentru licenţa Düfa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO