Companii

Mărcile asiatice continuă să domine topul industriei auto alături de cele autohtone

Mărcile asiatice continuă să domine topul industriei...

Autor: Bogdan Alecu

07.06.2022, 10:00 320

Dacia continuă să crească puternic în 2022, înregistrând o creştere de 72% a înmatriculărilor de maşini noi faţă de perioada similară din 2021, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza datelor de la poliţie. Ford, cel de-al doilea producător prezent pe plan local, ocupă locul al treilea în topul mărcilor, cu un avans de 26%, la peste 3.700 de unităţi.

Top patru mărci după numărul de autoturisme noi înmatriculate este completat de Hyundai şi Toyota, care de asemenea au dominat clasamentul şi în 2021, având în vedere cererea pentru hibride şi faptul că producătorii asiatici dispun de un alt mod de configurare a maşinilor – pe pachete – ce simplifică atât vânzarea, cât şi producţia.

La nivelul lunii mai Dacia a atins un volum de 3.000 de unităţi, iar Toyota a urcat pe locul secund cu 962 de unităţi, urmată de Ford cu 862 de maşini noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO