Companii

Marcile private aduc 40% din vanzarile Conserv Buftea

Marcile private aduc 40% din vanzarile Conserv Buftea
21.09.2009, 17:09 688

Producatorul de conserve de legume si fructe Conserv Buftea, cuafaceri de 5,5 mil. euro anul trecut, realizeaza 40% din vanzariprin contracte pentru productia de marci private atat pentrulanturile de retail, cat si pentru alte companii cu activitate inindustria alimentara.

"Aceasta este in prezent tendinta pietei. Productia de marciprivate afecteaza intr-o oarecare masura brandul companiei, insadaca in aceasta perioada nu producem pentru marcile private, o vorface altii, pentru ca este o masura care se regaseste in strategiamultor companii pentru a mentine volumul de vanzari", a declaratMarieta Dumitrescu, directorul de vanzari al Conserv Buftea,mentionand ca majoritatea contractelor au fost demarate anulacesta.

Si producatorii mari precum Danone, European Drinks, CrisTim sauOrkla au semnat contracte cu retailerii pentru productia de marciprivate, in conditiile in care vanzarile de branduri proprii nu maicresc cu peste 10%, cum se intampla in anii anteriori.

Astfel, producatorul brandului de conserve Buftea, va obtinecirca 2 mil. euro din vanzarile realizate pentru marcile privateale retailerilor Metro (Aro), Cora (Cora, Winny) si Billa (Clever),cat si pentru importatorii si distribuitorii Agrirom (importatorulBonduelle) si Darinne.

Anul acesta, Conserv Buftea va investi aproape 200.000 de euroin repozitionarea brandului Buftea pe segmentul mediu-superiorprintr-un rebranding si o campanie de promovare a portofoliului deproduse. "Asteptam in urma acestor investitii o crestere de 20-25%a vanzarilor anul viitor", a adaugat directorul de vanzari alcompaniei.

Pentru anul acesta reprezentantul Conserv Buftea estimeaza ostagnare a afacerilor, dupa o scadere intre 10 si 15% in primeleopt luni ale anului.

Conserv Buftea, companie tranzactionata pe piata Rasdaq a Burseide Valori Bucuresti, este controlata de trei oameni de afaceri,libanezul Ihab Laoun (57,8%) - ruda a familiei Laoun care detineproducatorul de carne de pasare Agrisol si producatorul de ouaToneli, irakianul Abas Ayad-Jabir (24,4%) si libanezul WadihGeorges (15,2%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO