Companii

Marea Neagră, la adăpost de „furtuna“ tăierii investiţiilor OMV

Marea Neagră, la adăpost de „furtuna“ tăierii...

Autor: Roxana Petrescu

30.01.2015, 00:07 1558

Programul de explorare din Marea Neagră derulat de Petrom alături de americanii de la ExxonMobil este deocamdată ferit de „furtuna“ care s-a abătut asupra bugetului de investiţii al austriecilor de la OMV, grupul care controlează 51% din acţiunile singurului producător local de petrol şi gaze din România.

Deşi OMV vorbeşte despre schimbări de proporţii seismice în industrie, după prăbuşirea barilului de la 115 dolari la sub 50 de dolari, dar şi de o volatilitate puternică, oficialii de la Bucureşti spun că investiţiile în 2015 stabilite pentru Marea Neagră vor merge mai departe. „Explorarea Neptun Deep este un proiect strategic atât pentru OMV Petrom, cât şi pentru România. La acest moment nu estimăm un impact asupra planurilor curente (2015)“, au spus oficialii Petrom.

La nivel de grup, OMV a decis să taie bugetul anual de investiţii de la 3,9 mld. euro la 2,5-3 mld. euro. Mai mult, OMV a decis să constituie un provizion de 140 mil. euro pentru centrala pe gaze de la Brazi, un proiect de 530 mil. euro iniţiat în boom economic, dar care acum nu-şi mai găseşte locul în piaţă din cauza scăderii cererii de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO