Companii

Marelvi, 57 mil. euro din distributia de electrocasnice

11.04.2008, 20:41 268

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi, detinut de Elvira Mihalescul, estimeaza o cifra de afaceri de 57 de milioane pentru anul in curs, in crestere cu aproximativ 15% comparativ cu 2007.
"Ne vom dezvolta in continuare pe segmentele high-end si pe produse incorporabile, dar si prin ajutorul noilor clienti. Vom creste cu aproximativ 15% comparativ cu anul trecut, in timp ce piata estimam ca avea un ritm de 10%", a declarat Daniela Mihalescul, directorul adjunct al distribuitorului Marelvi. Piata de electronice si electrocasnice a fost estimata de principalii jucatori la aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru anul in curs. In 2007 afacerile companiei au ajuns la 50 mil. euro, mai mult cu 40% fata de anul precedent, crestere rezultata, potrivit conducerii companiei, din atragerea unor noi clienti in portofoliu. Marelvi este unul dintre cei mai mari distribuitori de electronice si electrocasnice din tara, livrand numai catre retaileri independenti de volum mic.
In acest an compania urmareste insa sa includa in portofoliu si clienti precum Altex sau Domo pentru care va livra produsele Liebher, pozitionate intr-un segment de pret ridicat, pentru care este unic importator.
Pentru dezvoltarea activitatii logistice, dupa finalizarea in acest an a extinderii cu 15% pentru depozitele de 10.000 de metri patrati din Radauti, compania urmareste infiintarea unui depozit in Deva, in urma cresterii activitatii in partea de vest a tarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO