Companii

Pe marginea prăpastiei. După 15 ani de istorie zbuciumată, Blue Air cere ajutor urgent de la guvern pentru supravieţuire: Rugăm Guvernul României să accelereze contractarea împrumutului bancar de 300 mil. lei sau veţi pierde mii de locuri muncă de înaltă calificare

Blue Air este cea mai mare companie aeriană cu acţionariat român, cu 4,5 mi­lioane de pasageri transportaţi în 2019.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană cu acţionariat român, cu 4,5 mi­lioane de pasageri transportaţi în 2019.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.08.2020, 00:05 604

În aprilie 2020, guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 300 de milioane de lei pentru Blue Air, în scopul acoperirii pierderilor directe generate de pandemie, compania urmând să ramburseze banii în maximum şase ani. Banii nu au fost încă atribuiţi.

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu acţionariat român, cu 4,5 mi­lioane de pasageri trans­portaţi în 2019, solicită gu­vernului acce­lerarea procesului în vederea acor­dării unui împrumut care să ajute com­pania să de­pă­şeas­că difi­cul­tăţile finan­cia­re generate de pande­mie.

Anul trecut, Blue Air anunţase că are planuri de creştere şi că se pregăteşte chiar de lis­tarea unor obligaţiuni la bursă, motiv pen-tru care Cristian Rada, proprietarul Blue Air, a înfiinţat Airline Invest, o companie de tip holding cu un capital social de 1,68 miliarde de lei (peste 350 mil. euro). Compania voia să împrumute de pe bursă 50-60 mil. euro (peste 230 mil. lei) prin listarea de obligaţiuni pentru investiţii, pentru a susţine revenirea pe creştere a companiei, care a trecut anul trecut printr-o serie de schim­bări menite să readucă Blue Air pe profit şi să o facă mai atractivă pentru investitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO