Companii

Mariana Dan, de profesie inginer, a intrat în afaceri cu 500 de lei şi a dezvoltat o florărie şi un restaurant care au ajuns la vânzări de 350.000 de lei anual

Sursa foto: www.facebook.com/pg/CasaSamSara.ro

Sursa foto: www.facebook.com/pg/CasaSamSara.ro

Autor: Florentina Niţu

21.09.2018, 22:25 441

Mesajul unui mic antreprenor: „După 22 de ani de funcţionare, descoperim cel mai impropriu mediu de afaceri, atât prin lipsa finanţării, cât şi prin decalajele absolut nesănătoase de salarizare a forţei de muncă”.

Mariana Dan, de profesie inginer, a înfiinţat florăria Casa SamSara din Cernavodă în 1996 pornind la drum cu 500 de lei. Câteva luni mai târziu a deschis şi un restaurant cu acelaşi nume, deşi nu avea experienţă în domeniu, ci doar absolvise Facultatea de ştiinţa şi ingineria alimentelor la Universitatea din Galaţi.

„La început mediul de afaceri părea extrem de permisiv, nepretenţios şi mi-a dat posibilitatea să experimentez pe drum şi să pot susţine afacerea cu multă muncă”, spune fondatoarea Casa SamSara. Pentru numele businessului, antre­prenoarea s-a inspirat de la numele unui parfum franţuzesc. La Casa SamSara clienţii pot degusta vinuri din regiune, pot achiziţiona flori şi aranja­mente florale pentru cadou, pot achiziţiona suveniruri, obiecte de artizanat, sticlărie, argintărie sau marochinărie, conform datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO