Companii

Mariana Dan, de profesie inginer, a intrat în afaceri cu 500 de lei şi a dezvoltat o florărie şi un restaurant care au ajuns la vânzări de 350.000 de lei anual

Mariana Dan, de profesie inginer, a intrat în afaceri cu 500 de lei şi a dezvoltat o florărie şi un restaurant care au ajuns la vânzări de 350.000 de lei anual

Sursa foto: www.facebook.com/pg/CasaSamSara.ro

Autor: Florentina Niţu

21 sep 2018 365

Mesajul unui mic antreprenor: „După 22 de ani de funcţionare, descoperim cel mai impropriu mediu de afaceri, atât prin lipsa finanţării, cât şi prin decalajele absolut nesănătoase de salarizare a forţei de muncă”.

Mariana Dan, de profesie inginer, a înfiinţat florăria Casa SamSara din Cernavodă în 1996 pornind la drum cu 500 de lei. Câteva luni mai târziu a deschis şi un restaurant cu acelaşi nume, deşi nu avea experienţă în domeniu, ci doar absolvise Facultatea de ştiinţa şi ingineria alimentelor la Universitatea din Galaţi.

„La început mediul de afaceri părea extrem de permisiv, nepretenţios şi mi-a dat posibilitatea să experimentez pe drum şi să pot susţine afacerea cu multă muncă”, spune fondatoarea Casa SamSara. Pentru numele businessului, antre­prenoarea s-a inspirat de la numele unui parfum franţuzesc. La Casa SamSara clienţii pot degusta vinuri din regiune, pot achiziţiona flori şi aranja­mente florale pentru cadou, pot achiziţiona suveniruri, obiecte de artizanat, sticlărie, argintărie sau marochinărie, conform datelor de pe site-ul companiei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - luni, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri: 4.7627
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri: 4.3164
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri: 5.5297
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: 4.3386