Companii

Mariana Gheorghe, CEO al Petrom: În energie avem nevoie de investiţii de 3-4 mld. euro pe an

Mariana Gheorghe, CEO al Petrom

Mariana Gheorghe, CEO al Petrom

Autor: Andrei Cîrchelan

27.02.2013, 10:54 698

Sectorul energetic are nevoie de investiţii, dar are un potenţial energetic deosebit, a spus Mariana Gheorghe, CEO al Petrom la ZF Power Summit ’13.

“Investiţiile de care are nevoie acest sector sunt deosebit de mari, pe toate segmentele, de 3-4 miliarde de euro pe an, în următorii 20 de ani”, a spus Mariana Gheorghe. Anul trecut s-au investit în sectorul energetic 2-2,5 mld. euro.

Mai mult, România are un potenţial energetic deosebit, şi putem spune că este într-o poziţie favorabilă în comparaţie cu alte ţări din Europa. “Avem un mix de resurse primare energetice foarte divers şi cu contribuţii relativ importante de la fiecare segment: cărbune, ţiţei şi gaz, hidro, nucleară, elecrtică şi regenerabilă”, a completat Mariana Gheorghe.

Mariana Gheorghe conduce de la jumătatea anului 2006 cea mai mare companie din România, Petrom fiind de altfel singurul producător local de petrol şi gaze. În mandatul Marianei Gheorghe, Petrom a luat decizia de a intra pe piaţa producerii de energie electrică, investiiţile companiei în acest domeniu fiind de circa 600 de milioane de euro. Un alt mare pariu al Petrom este cel cu Marea Neagră, compania fiind implicată în primele explorări la mare adâncime făcute vreodată în România alături de gigantul american ExxonMobil.

Pe zfcorporate/energie gasiti cele mai importante declaratii ale invitatiilor la Zf Power Summit 13

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO