Companii

Marile companii farma şi cercetătorii lucrează la un vaccin pentru COVID-19. Care sunt etapele de dezvoltare pentru un astfel de produs?

Dezvoltarea vaccinurilor durează de obicei între 10 şi 15 ani. Sunt şase etape de dezvoltare şi testare pentru un vaccin.

Dezvoltarea vaccinurilor durează de obicei între 10 şi 15 ani. Sunt şase etape de dezvoltare şi testare pentru un vaccin.

Autor: Georgiana Mihalache

14.09.2020, 14:00 186

♦ Sunt şase etape, de la cea de înţelegere a structurii virusului, la studiile clinice şi monitorizarea efectelor, până când un vaccin poate ajunge pe piaţă ♦ De obicei, între 10-15 ani durează procesul de creare şi testare a unui vaccin.

Companiile farmaceutice, organizaţiile de cercetare din cadrul unor instituţii cu prestigiu sunt angrenate în lupta pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19, în contextul în care la nivel mondial sunt peste 28 milioane de persoane infectate cu noul virus.

Şi în România numărul de persoane infectate a depăşit vineri, 11 septembrie, pragul de 100.000 de pacienţi, la şapte luni de la izbuncnirea virusului în ţară.

Cel mai aşteptat produs din industria farma este un vaccin care ar putea să diminueze răspândirea virusului şi astfel să fie ţinută sub control boala, însă procesul de dezvoltare al unui astfel de vaccin este îndelungat. Situaţia de criză sanitară la nivel global a accelerat însă cercetările în acest domeniu, iar companii farma s-au transformat din competitori în colaboratori pentru a scoate pe piaţă un produs eficient.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO