Companii

Marile proiecte imobiliare ridica afacerile Moeller Electric cu 25%

Marile proiecte imobiliare ridica afacerile Moeller Electric cu 25%

Eugen Borsan, director de dezvoltare si marketing la Moeller Electric Romania: Cel mai important factor al cresterii noastre este ritmul foarte alert pe care il inregistreaza piata constructiilor, de unde si cresterea cererii pentru diferite echipamente electrice, cum ar fi tablourile electrice de mari dimensiuni.

06.09.2006, 18:48 69

Moeller Electric Romania, filiala locala a grupului german specializat in producerea si furnizarea de echipamente electrice, estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 25% fata de 2005, spun oficialii companiei. Pentru 2006 sunt bugetate afaceri de 25 mil. euro.
Ritmul preconizat de crestere a businessului Moeller Electric de pe piata locala este acelasi cu cel inregistrat in 2005. Compania germana Moeller Electric a intrat in Romania in 1997 cu structuri de vanzari, iar din 2001 a facut pasul la postura de producator local odata cu deschiderea propriei fabrici la Baia Mare.
"Piata de profil este, in general, in crestere pentru ca economia in sine inregistreaza un trend ascendent. Odata cu marile privatizari, au venit si investitorii straini cu o mare putere financiara", a declarat pentru ZF Eugen Borsan, director de dezvoltare si marketing in cadrul Moeller Electric Romania.
"Cel mai important factor al cresterii noastre este ritmul foarte alert pe care il inregistreaza piata constructiilor, de unde si cresterea cererii pentru diferite echipamente electrice, cum ar fi tablourile electrice de mari dimensiuni", a mai precizat acesta. Unul dintre marile proiecte imobiliare in care compania s-a pozitionat ca furnizor de echipamente electrice este imobilul de birouri de clasa A America House din Piata Victoriei.
In afara de marile proiecte imobiliare, la cresterea afacerilor Moeller au contribuit si marile companii din sectorul industrial, cum ar fi Alro Slatina.
"Piata de profil se situeaza in jurul valorii de 400 de milioane de euro, dar aceasta valoare este doar o simpla estimare. Nimeni nu are un studiu precis al pietei de profil", spune Borsan.
Printre cei mai importanti jucatori se numara concernul german Siemens, grupul elvetiano-suedez ABB, francezii de la Schneider Electric, dar si americanii de la General Electric sau Areva (Franta). "In general, se inregistreaza un trend ascendent de 5-7% pe an, principalele motive fiind pe de o parte venirea investitorilor straini. Pe de alta parte, s-a produs o mutatie la nivelul obiceiurilor de consum ale companiilor. Acum, majorittatea se indreapta spre calitate", spune reprezentantul Moeller.
Anul trecut, toti jucatorii si-au majorat substantial afacerile si profiturile in urma infuziei de capital de catre investitorii straini in companiile preluate.
Odata cu intrarea unor giganti precum italienii de la Enel sau germanii de la E.ON a inceput sa se faca un transfer de experienta si in cadrul filialelor preluate, ceea ce a dus la o mai mare grija pentru calitatea echipamentelor achizitionate.
Moeller Electric este prezent in Romania inca din 1997. Activitatile pe piata locala se desfasoara prin intermediul a noua birouri situate in Bacau, Brasov, Baia Mare, Constanta, Craiova, Iasi, Cluj, Sibiu si Timisoara. Sediul central al companiei este in Bucuresti. Moeller a demarat productia de echipamente electrice in Romania in 2001, locatia aleasa fiind Baia Mare, unde in prezent lucreaza aproximativ 1.800 de angajati. In 2003, Moeller Electric Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 9,6 milioane de euro si un profit net de peste 740.000 euro, potrivit bilantului depus de companie.
In prezent, cei mai importanti clienti externi ai Moeller Electric Romania sunt societati din cadrul grupului Moeller din Austria si Germania.
Grupul Moeller este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si componente necesare distributiei si automatizarii energiei in aplicatiile industriale, infrastructura si cladiri rezidentiale. Pe langa punctul de productie din Romania, concernul mai are alte 15 unitati de productie situate in alte tari.
La sfarsitul anului 2005, grupul avea afaceri de aproximativ un miliard de euro si peste 8.000 de angajati. In toamna anului trecut, pachetul majoritar al grupului Moeller a fost achizitionat de catre fondul de investitii Doughty Hanson & Co.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO