Companii

Mărirea şi decăderea. Soradi Development, un constructor din Iaşi, a ajuns în insolvenţă, de la afaceri de 140 milioane de lei

Mărirea şi decăderea. Soradi Development, un...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2022, 11:00 1124

♦ Soradi Development este deţinută, potrivit datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas.ro, de patru acţionari – Sorin Haba, Adrian Loghin şi Iulian Gînga, cu câte 20% din acţiuni, pachetul majoritar de 40% fiind deţinut de Actfin Invest, o companie cu un asociat unic – Mariana Tudor ♦ Ultimii doi acţionari au intrat în ultimii doi ani în Soradi Development, care era deţinută în trecut, cu părţi egale, doar de Sorin Haba şi Adrian Loghin, de unde şi numele companiei.

Soradi Development, o companie de construcţii din Iaşi, care ajunsese la afaceri de 140 de milioane de lei, a intrat în insolvenţă în primele luni ale acestui an, potrivit datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Compania avusese o ascensiune spectaculoasă în ultimii ani, ajun­gând în perioada 2014-2019 de la 1 la 140 de milioane de lei cifră de afaceri. Anul următor, în 2020, busi­nessul scădea la 108 milioane de lei.

Un an mai târziu, în 2021, Soradi Development a înregistrat venituri de 110 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, un profit de 2,3 milioane de lei, minus 15%, şi un număr mediu de 163 de angajaţi, în scădere cu 25.

Soradi Development este deţinută, potrivit datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas.ro, de patru acţionari – Sorin Haba, Adrian Loghin şi Iulian Gînga, cu câte 20% din acţiuni, pachetul majoritar de 40% fiind deţinut de Actfin Invest, o companie cu un asociat unic – Mariana Tudor. Ultimii doi acţionari au intrat în ultimii doi ani în Soradi Development, care era deţinută în trecut, cu părţi egale, doar de Sorin Haba şi Adrian Loghin, de unde şi numele companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO