Companii

Marius Niculescu, manager SJU Ploieşti: Nu există aparat de testare în spital, suntem în proces de achiziţie. Din 1.962 de cadre medicale doar 4 au făcut test pentru coronavirus

Marius Niculescu, manager SJU Ploieşti: Nu există...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.04.2020, 11:47 297

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti nu este dotat cu niciun aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR, spitalul aflându-se în prezent în procedură de achiziţionare.

„În funcţie de suspiciunile prezentate şi încadrarea în definiţia de caz, testele se recoltează şi sunt transportate de către DPS-Prahova către laboratoarele acreditate, rezultatele fiind transmise de către DSP-Prahova atunci când le primesc”, a spus pentru ZF Marius Niculescu, manager SJU Ploieşti.

Până la aflarea rezultatelor pacienţii cărora li se recoltează probe biologice pentru testare sunt izolaţi în spital.

În cadrul SJU Ploieşti lucrează 1.962 de cadre medicale, din care până în prezent, au fost testate doar patru persoane pentru coronavirus, a spus managerul spitalului. El nu a spus care au fost rezultatele.

„În prezent dispunem de echipamente de protecţie necesare şi am făcut solicitare către ministerul Sănătăţii privind suplimentarea de materiale de protecţie. Ministerul Sănătăţii a asigurat finanţarea pentru aparatul PCR şi echipamente medicale pentru UPU şi este în aşteptare solicitarea de echipamente medicale pentru spital”, a spus Marius Niculescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO