Companii

Marius Petrache, Marcoser: În sectorul horticol cel mai important este să ai un lanţ integrat. Fără a închide cercul nu putem să spunem că nu pierdem valoare

Marius Petrache, director general al Marcoser: Sezonul de producere a legumelor s-a mărit cu până la două luni, dacă vorbim despre spaţiile protejate.

Marius Petrache, director general al Marcoser: Sezonul de producere a legumelor s-a mărit cu până la două luni, dacă vorbim despre spaţiile protejate.

Autor: Ramona Cornea, Florentina Niţu

17.11.2022, 17:00 125

Marius Petrache, director general al Marcoser, companie care cultivă 3 hectare cu legume în câmp şi în solarii în Matca, cel mai mare bazin legumicol din ţară, consideră că o prioritate pentru companiile de profil ar trebui să fie integrarea pe verticală - transformarea legumelor în conserve de legume, astfel încât să crească venitul afacerii.

„În momentul de faţă, în sectorul horticol cel mai important este să ai un lanţ integrat. Fără a închide cercul nu putem să spunem că nu pierdem valoare. Fără această soluţie pierdem valoare. Acesta este cel mai important lucru spre care ar trebui să se îndrepte chiar şi fermierii mari din sectorul horticol“, a afirmat Marius Petrache în cadrul ZF Agriculture Summit 2022.

Compania Marcoser cultivă legume din răsaduri pe care le produce intern şi distribuie şi inputuri agricole, inclusiv seminţe, pe care le foloseşte în propria fermă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO