Companii

Marshal Turism n-a tinut pasul cu euro

04.02.2004, 00:00 19



Agentia de turism Marshal a incheiat anul trecut cu o crestere de 5% a cifrei de afaceri, la peste15 milioane de dolari, iar pentru acest an asteapta o crestere de cel putin 10%, a declarat presedintele agentiei Ion Antonescu. Aceasta ar insemna o cifra de afaceri de circa 16,5 milioane de dolari. In euro, cifra de afaceri a scazut cu 13% anul trecut.



"Cel mai bine anul trecut a mers segmentul de outgoing (plecari de turisti romani in strainatate - n. red), care a inregistrat o crestere de 100% a valorii vanzarilor. Ne asteptam ca acest segment sa continue sa creasca si anul acesta", a spus Antonescu.



Marshal a inregistrat o scadere anul trecut a veniturilor din ticketing (vanzarea de bilete de avion).



"Din totalul veniturilor, cele din ticketing au reprezentat 45%, cele din outgoing 25%, cele din incoming 15%, iar veniturile din turism intern restul de 15%, a mai spus Antonescu.



Anul trecut, cei mai multi clienti au solicitat excursii in Spania, iar Antonescu spune ca pentru anul acesta se asteapta sa creasca cererea pentru Egipt.



"Egiptul este una dintre cele mai intersante tari din punctul de vedere al obiectivelor istorice, iar preturile nu sunt foarte mari raportat la calitatea serviciilor", spune Antonescu.



Anul trecut, Marshal Turism a organizat curse charter pentru Antalia si Palma de Majorca, iar pentru anul acesta intentioneaza sa introduca si pentru Egipt.



"Suntem in discutii cu agentiile Happy Tour, Prestige si Promt Tour pentru a organiza chartere pe Egipt", mentioneaza Antonescu.



El spune ca in Romania pretul unei curse charter (cu avioane inchiriate) este mult mai mare decat in tarile vecine, chiar dublu in unele cazuri.



"O excursie de o saptamana in Egipt este vanduta de o agentie din Ungaria cu 360-400 de euro, iar in Romania costa 700 de euro. Diferenta este data de costurile cu transportul", explica presedintele agentiei.



Cei mai importanti concurenti pentru Marshal Turism sunt Happy Tour, Paralela 45, Eximtur.



Agentia Marshal Turism are 60 de angajati permanenti si 20 de colaboratori. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO