Companii

Martin Zmelik, CEO al CEZ: După experienţa pe care am avut-o, e greu de spus dacă vom mai derula alte proiecte regenerabile

Martin Zmelik, country manager şi preşe­din­te al directoratului CEZ România

Martin Zmelik, country manager şi preşe­din­te al directoratului CEZ România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.10.2017, 00:00 486

♦Grupul ceh investeşte în proiecte regenerabile în Cehia, Germania, Franţa, Polonia, Bulgaria şi Turcia, pieţe despre care Martin Zmelik spune că sunt mai predictibile decât cea românească.

Grupul energetic CEZ, cel mai mare investitor în energie verde din România, cu pro­iec­te de 1,2 mld. euro, şi-a redus cu 45% pierderile anul trecut pe sectorul eolian, la 229 mil. lei, dar expe­rienţa din acest business îi de­ter­mină pe acţionari să se gândească de două ori înainte de a mai aloca vreun ban către acest segment de piaţă.

„Piaţa energiei regenerabile se stabilizea­ză acum, pentru că autorităţile lucrează pentru a crea o piaţă predictibilă. Noi am investit 1,2 miliarde de euro în energie rege­ne­rabilă în România, însă, după experienţa pe care am avut-o până acum, e greu de spus dacă vom derula şi alte proiecte regenerabile în România în perioada următoare“, spune Martin Zmelik, country manager şi preşe­din­te al directoratului CEZ România.

Grupul are două companii producătoare de energie eoliană, care administrează parcul Fântânele, de 347,5 MW, şi parcul Cogealac, de 252,2 MW. Cele două au avut împreună pier­deri de 259,2 milioane de lei anul trecut. Grupul investeşte în proiecte regene­ra­bile în Cehia, Germania, Franţa, Polonia, Bul­garia şi Turcia, pieţe despre care Martin Zmelik spu­ne că sunt mai predictibile decât cea românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO