Companii

Maserati a vandut la SIAB cat in tot anul 2006

Maserati a vandut la SIAB cat in tot anul 2006
15.10.2007, 22:29 27

Maserati Romania a vandut intr-un interval de 10 zile, in cadrul Salonului International Auto Bucuresti, 16 automobile, ajungand la nivelul vanzarilor realizate pe intreg parcursul anului trecut. Compania a semnat contracte de vanzare pentru 12 unitati Maserati Granturismo, doua modele Quatroporte si doua Maserati Coupe, insa doar 3 dintre ele vor fi livrate in acest an. Livrarile pentru modelele Granturismo, al caror pret este de aproximativ 105.000 de euro fara TVA, urmeaza sa fie realizate in Romania in primul trimestru al anului viitor.
"Daca am fi avut un stoc, am fi putut vinde la SIAB 30 de Granturismo. Pentru 2007 am avut insa la inceput o cota de doua unitati, dar pentru ca existau prea multe comenzi am obtinut 7. De aceea o parte dintre automobilele vandute la SIAB vor fi livrate anul viitor, pentru care am obtinut o cota de 3 unitati pe luna", a declarat Mike Costache, country manager la Maserati Romania.
Potrivit reprezentantilor Maserati, majoritatea clientilor sunt afaceristi tineri din provincie. "Doar 5 clienti sunt din Bucuresti. Restul au venit dimineata la SIAB, si-au terminat afacerile in Bucuresti, iar seara s-au intors si au semnat contractul", a spus Costache. Valoarea totala a automobilelor comercializate in cadrul SIAB ajunge, potrivit reprezentantilor companiei, la aproape 1,7 milioane de euro, in functie de pretul mediu al modelelor, deoarece niciunul nu a fost achizitionat la pretul de baza, fiecare client optand pentru dotari suplimentare. Repezentantii Maserati au declarat ca vanzarile pentru intreaga gama vor ajunge in acest an la 25 de unitati, iar tinta pentru 2008 este de 35-40 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO