Companii

Maspex România, care produce sucurile Tymbark şi Tedi, a trecut pragul de 1 mld. lei afaceri în 2022, plus 27%

Maspex România, care produce sucurile Tymbark şi Tedi,...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2023, 17:20 1779

Maspex România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare, dar şi de pe cea a pastelor făinoase, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afa­ceri de peste 1 mld. lei (207,8 mil. euro), în creştere cu aproximativ 27% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 805,7 mil. lei (163,7 mil. euro), potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de 114,1 mil. lei (23,1 mil. euro), în scădere cu 1,7% faţă de anul precedent, când Maspex România a obţinut un câştig net de 116,1 mil. lei (23,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a finalizat anul 2023 cu un număr mediu de 1.438 de angajaţi, cu 114 de an­gajaţi mai mult decât în 2021.

În fabrica din Vălenii de Mun­te Maspex produce sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao), pro­duse instant (La Festa), snackuri dulci şi sărate (Sala­tini, Rollini d’Oro) şi paste (Arnos), dar şi al­te produse alimentare, iar în fa­brica din Vatra Dornei este îm­bu­teliată apa Bucovina. De ase­menea, grupul mai deţine o unitate de producţie în Giurgiu. În plus, compania mai are în por­tofoliu şi brandul Nestea, conservele de peşte Nemo, dar şi produse din roşii Vălenii de Munte.

Grupul Maspex mai deţine şi compania Rio Buco­vina, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 143 de milioane de lei şi profit net de peste 1,2 mil. lei, con­form datelor de la Ministerul de Finanţe. Maspex România face parte din grupul polonez Maspex Wadowice, printre cei mai mari din Europa Centrală şi de Est pe segmentul produselor alimen­tare. Grupul este lider pe piaţa sucurilor, nectarurilor şi a bău­turilor răcoritoare în Polonia, Cehia şi Slovacia şi un ju­cător important în Ungaria, România, Bulgaria şi Lituania. De asemenea, Maspex Wadowice este un important pro­du­cător pe piaţa produselor instant (cappuccino, cacao, cremă pudră pentru cafea, ceaiuri instant) în Europa Centrală şi de Est, conform datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO