Companii

Măşti „Made in România“. Producătorii locali de textile au cerut certificat de la Agenţia Medicamentului pentru producţia de măşti. În 2020 au fost 135 de cereri de înregistrare, iar jumătate au fost aprobate

Măşti „Made in România“. Producătorii locali de...

Autor: Georgiana Mihalache

20.01.2021, 00:08 529

♦ Măştile de protecţie au fost cele mai căutate produse în pandemie, iar producţia locală s-a adaptat rapid pentru a răspunde cererii din piaţă ♦ Preţurile unei măşti porneau de la 5 lei în lunile martie-aprilie, ajungând la 1 leu în prezent ♦ Piaţa a fost invadată de importuri din străinătate, cu precădere din China.

Producţia de măşti, un domeniu care înainte de pandemie nu a fost pe lista de priorităţi a producătorilor de textile din ţară, a devenit atractivă pentru fabricile locale, în contextul în care masca a devenit obligatorie, iar medicii îndeamnă pa­cienţii să poarte pentru a limita răs­pândirea virusului.

În 2020, Agenţia Medicamentului şi a Dis­po­zitivelor Medicale (ANMDM) a primit 135 de cereri de înregistrare din partea pro­du­că­torilor români doar în 2020, fiind autoritatea care se ocupă de punerea pe piaţă a dis­po­zi­ti­v­elor medicale, caregorie în care intră şi măştile. Dintre acestea, doar 58 de fabrici lo­cale au întrunit cerinţele ANMDM şi au primit unda verde pentru o nouă linie de business – producţia de măşti „Made in România“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO