Companii

Matache Macelaru asteapta numirea administratorului special

Matache Macelaru asteapta numirea administratorului special
08.04.2010, 23:10 88

Reprezentantii Principal Company, producatorul mezelurilorMatache Macelaru si Salonta cu afaceri de 25 mil. euro, sustin cavor numi un administrator special in urmatoarea intrunire aadunarii generale ale actionarilor, conform prevederilor legiiinsolventei desi au facut recurs la sentinta TribunaluluiBuzau.

"Societatea va propune un administrator special, conformprevederilor Legii 85/2006 privind procedura insolventei. Numireaadministratorului special, numele si datele de identificare aleacestuia va vor fi aduse la cunostinta dupa desemnarea sa deadunarea generala a actionarilor societatii", au declarat oficialiiproducatorului de mezeluri.

In ceea ce priveste strategia pe care compania o va adopta inperioada urmatoare, reprezentantii Principal Company sustin caintentioneaza sa continue dezvoltarea si extinderea activitatiicompaniei conform planurilor prestabilite, fara a oferi insa maimulte detalii. "Acestea urmeaza a fi comunicate la momentuloportun", au completat acestia.

Cu toate acestea, producatorul brandurilor Matache Macelaru siSalonta sustin in continuare ca decizia Tribunalului Buzau nu esteuna finala. "Sentinta prin care s-a deschis procedura insolventeiasupra societatii noastre nu este definitiva si irevocabila, fiindin prezent in procedura de recurs", au mai spus oficialiicompaniei.

Printre creditorii care au cerut insolventa Principal Company senumara atat producatorul de utilaje de ambalare in vacuum MultivacRomania si Persys Engineering, cat si companiile MaxialimentComert, Avalon Foods, Gema Eximco si Compania Romana de Auxiliare,potrivit informatiilor aparute pe site-ul Tribunalului Buzau.

Timp de mai multi ani, Matache Macelaru si Salonta au fost uneledintre marcile cele mai promovate din industria locala amezelurilor, bugetul alocat celor doua branduri ridicandu-se laaproximativ un milion de euro net, anual.

Criza economica a determinat insa o scadere a lichiditatilor inspecial pe piata mezelurilor, deja afectata de pierderea credituluifurnizor, destinat achizitiei de materie prima. Potrivitinformatiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante,producatorul de mezeluri avea in 2008 datorii totale de 13,4milioane de euro, in crestere cu 15,5% fata de rezultatele din anulprecedent.

Un business cu 500 de angajati

Principal Company, companie cu 490 de angajati la finalul lui2008, detine doua unitati de productie pe plan local, fabrica demezeluri crud-uscate Salonta in judetul Bihor si fabrica demezeluri fiert-afumate Principal in comuna Filipestii de Padure,judetul Prahova.

Compania este controlata de Signus Establishment, inregistratain Lichtenstein, si oamenii de afaceri Ion Dobronauteanu, EmanuelDobronauteanu si George Ivanescu, actionari ai producatorului devinuri Murfatlar, potrivit informatiilor RegistruluiComertului.

Signus Establishment detine si compania Euroavipo, producatorulbauturilor alcoolice Unirea, Hanul Ars, Sankt Petersburg (vodca) siBartender's (gin).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO