Companii

Mateco România, fosta Industrial Access, o firmă care închiriază echipamente, a investit 3 mil. euro în flota de utilaje: „Nivelul e mult mai scăzut decât în anii trecuţi“

Anual, Mateco România lucrează cu minimum 2.500 de clienţi unici B2B şi peste 15.000 de clienţi unici B2C, inclusiv meseriaşi, PFA-uri şi persoane fizice.

Anual, Mateco România lucrează cu minimum 2.500 de clienţi unici B2B şi peste 15.000 de clienţi unici B2C, inclusiv meseriaşi, PFA-uri şi persoane fizice.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.10.2021, 17:45 555

Flota deţinută de Mateco numără aproximativ 5.100 de echipamente, cu o valoare totală de 70,5 milioane de euro la finalul anului 2020.

Mateco, o companie care are ca obiect de activitate închirierea de utilaje, nacele şi platforme de lucru la înălţime, a făcut investiţii de circa 3 milioane de euro în 2021 în dezvoltarea flotei, însă pandemia şi-a spus cuvântul cu privire la sumele alocate pentru acest scop.

„Ca în fiecare an, investiţiile noastre au două direcţii principale: înnoirea permanentă a flotei şi creşterea şi repoziţionarea pe noi segmente de piaţă, prin oferirea de soluţii noi, digitalizate. Dacă în anii anteriori am făcut investiţii de minimum 15 milioane de euro anual, începând cu 2020, nivelul acestora a scăzut, focusându-ne pe împros­pătarea flotei, în detrimentul creşterii gamei şi a numărului de utilaje. În 2021, am continuat să facem investiţii, dar la un nivel mult mai scăzut, de circa 3 milioane de euro“, spune Ştefan Ponea, CEO-ul Mateco România şi cel care a înfiinţat compania în 2005, sub numele Industrial Access.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO