Companii

Mazars: Grupurile de companii din România pot apela la procedura amiabilă pentru eliminarea dublei impuneri

Mazars: Grupurile de companii din România pot apela la...

Autor: Roxana Rosu

02.10.2019, 10:59 172

Un contribuabil rezident fiscal în România poate evita situaţiile de dublă impunere rezultate în urma ajustării de preţuri de transfer prin iniţierea unei proceduri amiabile prin instrumentul Mecanismul de Procedură Amiabilă (MAP), iar cazul respectiv este apoi soluţionat de ANAF şi autoritatea fiscală din statul de rezidenţă din UE a societăţii afiliate.

La sfârşitul anului 2018 în România existau 15 proceduri MAP pe rol, iar interesul contribuabililor pentru acest mecanism de rezolvare al litigiilor fiscale este în creştere, având în vedere că în 2018 au fost depuse 6 cereri de MAP faţă de numai una în anul 2017, a comentat Liviu Gheorghiu, Senior Manager & Head of Transfer Pricing Team, Mazars Romania.

Solicitarea pentru iniţierea procedurii poate fi depusă în termen de maximum 3 ani de la primirea deciziei de impunere, iar autorităţile fiscale din România şi din jurisdicţia fiscală corespondentă îşi propun să ajungă la un acord privind soluţionarea MAP în termen de 2 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO