Companii

Meciul anului în piaţa de birouri: trei turnuri din Bucureşti "caută" 6.000 de angajaţi să ocupe 50 de etaje

Meciul anului în piaţa de birouri: trei turnuri din Bucureşti „caută“ 6.000 de angajaţi să ocupe 50 de etaje

Autor: Cristi Moga, Ciprian Botea

09.02.2013, 19:42 3846

Proprietarii celor trei clădiri şi brokerii imobiliari trebuie astfel să convingă directorii unor companii cu aproximativ 7.000 de angajaţi să le aleagă spaţiile, într-o competiţie ce se anunţă a fi meciul anului din piaţa de birouri.

 

Clădirile de birouri Tower Center, Charles de Gaulle Plaza şi Sky Tower, situate în apropierea staţiilor de metrou Piaţa Victoriei, Piaţa Aviatorilor şi Aurel Vlaicu din Bucureşti, vor duce anul acesta un meci în trei pentru atragerea companiilor care doresc să se mute rapid într-o clădire înaltă, cu vizibilitate, pe axa centrală a oraşului, cu acces la mijloace de transport în comun.

 

Primele două clădiri - Tower Center şi Charles de Gaulle Plaza - au fost dezvoltate de către Alexander Hergan, fondatorul grupului Avrig 35, în parteneriat cu Alpha Bank şi Industrialexport (Tower Center), respectiv cu austriecii de la CA Immo (Charles de Gaulle Plaza), dar în prezent cele două clădiri au alţi proprietari. Tower Center, proiect trecut prin insolvenţă, fără chiriaşi de mai mulţi ani, a fost cumpărat în 2012 de către Ioannis Papalekas şi Dragoş Bîlteanu pentru aproximativ 50 mil. euro, în timp ce Charles de Gaulle Plaza se află din 2006 în portofoliul companiei germane de investiţii GLL Real Estate, în urma unei tranzacţii de circa 80 mil. euro.

 

Dacă Tower Center, clădire cu o suprafaţă închiriabilă de 22.000 de metri pătraţi, nu a fost ocupată niciodată, în Charles de Gaulle Plaza jumătate din spaţii (circa 12.000 mp) au devenit disponibile în urma relocării băncilor UniCredit Ţiriac şi Raiffeisen Bank.

 

Raiffeisen va părăsi Charles de Gaulle Plaza şi alte clădiri din oraş pentru a se reloca în proiectul Sky Tower şi în clădirea Floreasca Office, aflate în proprietatea diviziei imobiliare Raiffeisen Property. În condiţiile în care austriecii de la Raiffeisen sunt deocamdată singurii chiriaşi anunţaţi în Sky Tower, proiectul de 41.000 mp are în prezent spaţii disponibile de circa 34.000 mp. Agentul proiectului este firma de consultanţă CBRE România.

 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO