Companii

Medicament pentru cazurile uşoare de COVID-19 produs la Cluj. Fabrica de medicamente Terapia va produce din iunie până la 100.000 de cutii de Favipiravir

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Cu echipamentele existente, putem fabrica 100.000 de cutii pe lună fără investiţii suplimentare.

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Cu echipamentele existente, putem fabrica 100.000 de cutii pe lună fără investiţii suplimentare.

Autor: Georgiana Mihalache

08.05.2021, 10:43 2865

♦ Protocolul de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 a fost modificat, iar antiviralul Favipiravir poate fi prescris şi de medicul de familie ♦ În fabrica Terapia din Cluj urmează să înceapă producţia medicamentului, după ce până acum producătorul l-a importat de la compania mamă - Sun Pharma din India

Medicamentul antiviral Favipiravir, folosit pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, urmează să fie produs local din iunie, iar până la 100.000 de cutii din acest medicament pot ieşi de pe porţile fabricii de medicamente Terapia Cluj, după cum a anunţat CEO-ul companiei, Dragoş Damian.

Protocolul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 a fost modificat, astfel că medicii de familie pot prescrie Favipiravir pacienţilor cu noul virus pe care îi monitorizează. Medicamentul va fi folosit în continuare şi în spitale.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro