Companii

Medicamentele din viitoarea fabrică Stada din Turda vor ajunge pe 130 de pieţe internaţionale

Medicamentele din viitoarea fabrică Stada din Turda vor...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2023, 08:22 948

Fabrica de medicamente a germanilor de la Stada, care este în construcţie în prezent la Turda, judeţul Cluj, va produce medicamente care vor fi distribuite pe 130 de pieţe unde activează grupul german. Primele cutii de medicamente se  estimează că vor ieşi din fabrică în octombrie 2024, după o investiţie de circa 65 milioane de euro.

„Facilitatea de la Turda va fi cea mai nouă şi cea mai mare facilitate de producţie din grupul Stada şi produsele pe care va scrie «fabricat în România», în Turda, vor fi distribuite în 130 de pieţe“, a mai Mihai Fugarevici, general manager al Stada România.

Potrivit acestuia, atunci când fabrica va începe să producă la capacitate maximă, unu din patru europeni va avea o cutie de medicamente produsă în fabrica aflată în construcţie acum în România.

Fabrica se va desfăşura pe 30.000 mp din cei 100.000 mp achiziţionaţi de Stada în Parcul Industrial Arieş şi va avea nouă linii de producţie, cu posibilitatea extinderii până la 12 linii de producţie.

Capacitatea estimată este de 120 milioane de cutii de medicamente pe an.

În 2022, Stada a ajuns la afaceri consolidate de 247 mil. lei, în creştere cu 37% faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24