Companii

Medici neurochirurgi vin la ZF Regional Health Summit

Medici neurochirurgi vin la ZF Regional Health Summit

Autor: Ioana David

02.05.2014, 00:03 81

Cele mai noi direcţii în neurochirurgie vor fi abordate de medici renumiţi din Turcia, Grecia şi România la ZF Regional Health Summit’14, eveniment care va avea loc pe 6 mai în Capitală.

Pentru prima dată, Ziarul Financiar şi-a propus să aducă la aceeaşi masă medici prin mâinile cărora trec anual mii de pacienţi din toate ţările din Europa, pentru o discuţie cu privire la accesul la noi terapii.

ZF Regional Health Summit ’14 îşi doreşte a fi atât un cadru special creat pentru a partaja informaţii în­tre personalul medical şi pacienţi, manageri şi presă, cât şi o vitrină a sistemului medical din România comparativ cu cel din ţările vecine.

În acest context, profesor doctor Talat Kiris, neurochirurg, şeful Secţiei de neurochirurgie şi al centrului GammaKnife din cadrul Florence Nightingale Hospital (Turcia), vine la ZF Regional Health Summit ’14 pentru o discuţie despre cele mai noi tratamente din domeniu. Profesorul Talat Kiris este preşedinte al Secţiei de neurooncologie din cadrul Societăţii Turce de Neurochirurgie. El este autorul cărţii „Cerebral Vasospasm: New Strategies in Research and Treatment“.

La discuţiile de la ZF Regional Health Summit ’14 va participa şi medicul Vassilios Vougioukas, directorul departamentului de neurochirurgie minim invazivă din cadrul Metropolitan Hospital Athens (Grecia).

Din România, discuţiile vor fi purtate de profesorul Vladimir Ciurea, medic primar neurochirurgie, şe­ful secţiei de neurochirurgie şi director ştiinţific al Sanador.

Cel mai mare spital public din ţară din domeniul neurochirurgiei se află în Capitală (Bagdasar-Arseni), însă specialitatea se confruntă cu scăderea numărului de medici. Anual, în România au loc peste 60.000 de intervenţii, însă mulţi dintre pacienţi caută tratament în alte state.

 

Pentru mai multe informaţii, consultaţi pagina ZF Regional Health Summit ’14: http://evenimente.zf.ro/eveniment ZF REGIONAL HEALTH SUMMIT

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO