Companii

Medicover a deschis un centru de diagnostic avansat în Bucureşti, investiţie de 500.000 euro

Medicover a deschis un centru de diagnostic avansat în Bucureşti, investiţie de 500.000 euro

Medicover a deschis un centru de diagnostic avansat în Bucureşti

Autor: Ioana David

28.09.2011, 12:44 662

Operatorul de servicii medicale private Medicover România a inaugurat miercuri un centru de diagnostic avansat în Bucureşti, în cadrul clinicii din strada Dr. Grozovici, în urma unei investiţii de aproximativ 500.000 euro.

"Centrul este o etapă nouă în dezvoltarea grupului şi propune o tehnologie medicală avansată. Dintre echipamentele medicale, reprezentând investiţii noi, avem un ecograf cu sondă, care conferă creşterea acurateţii imaginilor, un alt ecograf specializat pentru ecografii ginecologice şi mici intervenţii chirurgicale din sfera ORL şi dermatologie", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul general al centrului, Anca Păunescu.

Centrul are o echipă de 30 de medici şi 15 asistente.

"O parte din medici sunt nou-recrutaţi, iar o parte erau deja în reţeaua Medicover, însă mai avem nevoie de încă 20 de medici de diferite specializări", a arătat directorul executiv al Medicover România, Cătălina Bălan.

Medicover România face parte din grupul suedez cu acelaşi nume, prezent în şase state din Europa Centrală şi de Est. În România, centrele Medicover sunt localizate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi Braşov.

Bălan a adăugat că în această toamnă grupul va deschide primul spital Medicover, care va fi amplasat în Bucureşti şi care a necesitat o investiţie de 20 milioane de euro.

Totodată, ea a arătat că în acest an cifra de afaceri Medicover va creşte cu o singură cifră, iar la nivelul grupului, incluzând laboratoarele Synevo, creşterea va fi de două cifre.

Potrivit unor declaraţii anterioare, afacerile grupului Medicover România ar putea atinge 30-35 de milioane de euro în acest an, în creştere cu 22% faţă de anul 2010.

În ceea ce priveşte investiţiile Medicover din acest an, acestea vizează clinicile existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO