Companii

Medicover cumpără spitalul Pelican din Oradea într-o tranzacţie de 23 mil. euro

Adrian Peake, general manager, Medicover România

Adrian Peake, general manager, Medicover România

Autor: Georgiana Mihalache

15.05.2018, 12:14 2124

Medicover, al treilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, a achiziţionat 80% din spitalul Pelican din Oradea, singurul spital privat din judeţul Bihor, într-o tranzacţie de 23 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă. Tranzacţia aşteaptă aprobarea Consiliului Concurenţei şi marchează una dintre cele mai mari achiziţii de anul acesta din piaţa privată de sănătate.

Valoarea tranzacţiei include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională.

Pelican Impex, compania care deţine spi­ta­lul Pelican din Oradea, raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro. Pelican Impex a fost înfiinţat de medicii Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Ma­ghiar, Ovidiu Gogu Cacuci.Restul de 20% din acţiunile unităţii medicale va rămâne în proprietatea medicilor care au fondat spitalul.

“Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare şi ne asigurăm o prezenţă puternică în această regiune”, a spus Adrian Peake, general manager, Medicover România.

În ultimii ani, strategia jucătorilor din piaţa de servicii medicale private a fost să cumpere businessurile dezvoltate de medici pentru a se consolida pe o piaţă a serviciilor medicale private efervescentă de aproape 7 miliarde de lei.

Spitalul Pelican a fost fondat în 1992 de către o echipă de medici chirurgi, are 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic. Compania se află într-un proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Grupul Medicover, al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa de servicii me­di­cale private, a fina­li­zat anul trecut cu afa­ceri de 73,8 mil. euro, în creş­tere cu 19,6% faţă de anul an­te­rior, potrivit oficia­li­lor companiei. Gru­pul in­clude compania Me­di­cover România, care oferă servicii me­dicale, şi reţeaua de laboratoare Synevo.
Medicover a lucrat în această tranzacţie cu casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asocaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO