Companii

Medicul Andrei Ciucă, fondatorul clinicii Prevent: „Adresabilitatea în mediul privat a fost ceva mai mare în pandemie pentru că oamenii s-au ferit de spitalele mari“

Ioana şi Andrei Ciucă, doi medici din Alba Iulia, au pus pe piaţă clinica Prevent, specializată în domeniul cardiologiei, după o investiţie de 320.000 de euro.

Ioana şi Andrei Ciucă, doi medici din Alba Iulia, au pus pe piaţă clinica Prevent, specializată în domeniul cardiologiei, după o investiţie de 320.000 de euro.

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2021, 16:30 157

♦ Jucătorii de talie mică din piaţa privată de sănătate au avut un flux mai mare de pacienţi în pandemie, când oamenii nu au mai vrut să aştepte la cozile din spitalele de stat ♦ La începutul lui 2021, Prevent s-a extins cu o nouă clinică la Turda, Cluj, urmând să mai deschidă încă o unitate la Alba Iulia.

Clinica Prevent din Alba Iulia, fon­da­t­ă de familia de medici Andrei şi Ioana Ciucă, s-a apropiat de afaceri de 1 mil. lei în 2020, după o creştere de 112% faţă de anul an­te­rior, din calcu­lele făcute de ZF pe baza datelor ofe­ri­te de fondatorul com­pa­ni­ei.

Anul 2020 a fost unul plin pentru Pre­vent, în condiţiile în care pandemia a determinat pacienţii să se îndrepte spre mediul privat de sănă­tate pentru o siguranţă mai mare, în contextul transformării spitalelor de stat în unităţi COVID. „Economic, 2020 a fost un an bun. În primele două luni ale anului 2021 avem o creştere de 94% faţă de primele luni din 2020. Tot anul 2020 faţă de 2019 l-am încheiat cu 112% creştere, chiar dacă am avut şase săptămâni de lockdown. Adresabilitatea în mediul privat a fost ceva mai mare acum pentru că oamenii s-au ferit de spitalele mari“, a spus Andrei Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO