Companii

Medicul chirurg Cătălin Copăescu trimite spitalul Ponderas „în curtea“ Regina Maria

Medicul chirurg Cătălin Copăescu trimite spitalul...
23.03.2016, 00:07 8106

Reţeaua Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a preluat spitalul Ponderas, un business antreprenorial controlat de medicul chirurg Cătălin Copăescu, tranzacţia fiind în curs de avizare de Consiliul Concu­ren­ţei, au anunţat ieri companiile implicate.

„Pentru noi, Ponderas devine cel mai mare spital al reţelei“, a spus Fady Chreih, CEO al  Regina Maria, care mai are în portofoliu printre altele şi spitalul Euroclinic din Bucureşti.

ZF a scris încă de săptămâna trecută că acţionarii Ponderas discută vânzarea businessului, iar ieri tranzacţia a fost anunţată oficial.

Spitalul, specializat în chirurgia obezităţii, a fost deschis în 2011, sub umbrela Delta Hospital, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro, iar acţionarul majoritar al companiei este medicul Cătălin Copăescu (cu 84% din pachetul de acţiuni). Potrivit celor mai recente date oficiale, ceilalţi acţionari ai Delta Health Care, compania care administrează spitalul,  sunt Alina Ambrozie, directorul executiv al unităţii care deţin  5% din acţiuni, Daniela Godoroja şi Mihai Godoroja (fiecare având câte 5% din acţiuni) şi Ana Maria Pascu (1%). Spitalul a început să opereze sub denumirea Ponderas la doi ani de la inaugurare.

Reprezentaţii celor două companii nu au făcut publică valoarea tranzacţiei.

Spitalul Ponderas are o capacitate de 141 de paturi şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro. Până în prezent, Ponderas a operat 20.000 de pacienţi, dintre care 6.500 pentru obezitate şi afecţiuni metabolice, conform informaţiilor făcute publice pe site-ul spitalului.

Fondul de investiţii Mid Europa, care are 4,2 miliarde euro active în administrare, a cumpărat în 2015 reţeaua de sănătate Regina Maria, locul doi în piaţa privată de sănătate după MedLife, un business antreprenorial controlat de familia Marcu.

Întreaga piaţă de servicii de sănătate din România este estimată la 5,5 miliarde de euro, aproximativ 600 de milioane de euro revenind serviciilor private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO