Companii

Medicul Wargha Enayati a ieşit din afacerea construită în ultimii 20 de ani după o tranzacţie de peste 100 mil. euro

Wargha Enayati

Wargha Enayati

Autor: Luiza Chiroiu

06.08.2015, 16:20 4041

Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria şi-a schimbat de trei ori acţionariatul în cele două decenii de existenţă, iar la începutul acestei săptămâni „s-a predat“ în mâinile fondului de investiţii Mid Europa Partners, un „peţitor“ care şi-a adjudecat la a doua încercare businessul creat de medicul cardiolog Wargha Enayati.

„Este o soluţie foarte bu­nă pentru Regina Maria, este fondul cu cea mai mare experien­ţă în ser­vi­ciile medicale dintre toate cele cu care am lucrat până acum“, a spus Wargha Enayati, fonda­to­rul Regina Maria, care a stat în busi­ness alături de fondurile de investiţii 3i şi Advent, dar a parafat exit-ul în tran­zacţia semnată cu Mid Europa, evaluată la peste 100 mil. euro.

Fostul „Centru Medical Unirea“ (CMU) a fost primul operator de ser­vicii medicale private care a atras în acţio­nariatul său un fond de investiţii, în 2007, când doctorul cardiolog Enayati a decis să renunţe la aproape jumătate din acţiunile companiei.

Wargha Enayati şi-a deschis primul ca­bi­net medical specializat în cardio­lo­gie în urmă cu 20 de ani. De la deschi­derea în 1998 a primei policlinici pe Bulevardul Unirii din Capitală, Regina Maria a „injectat“ zeci de milioane de euro în dez­voltarea reţelei de policlinici la nivel na­ţional, ajungând în prezent la 22 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO