Mediplus şi Sensiblu, vânzări în scădere în semestrul I din 2017

Secțiune susținută de Medlife Logo

8 nov 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Lanţul de farmacii Sensiblu, al doilea jucător din retailul de medicamente, a raportat o scădere de 14% a vânzărilor în primul semestru din 2017, până la 703 milioane de lei, iar Mediplus, liderul pieţei de distribuţie de medicamente, a scăzut cu 9% în aceeaşi perioadă, până la 1,7 mld. lei.

Cele două businessuri, parte din grupul A&D Pharma, au înregistrat venituri cumulate de 2,4 mld. lei în primele şase luni din an.

Numărul de angajaţi din farmaciile Sensiblu a crescut în primul semestru al anului cu 835 de persoane, până la 3.135 de angajaţi, după ce Sensiblu a bifat anul trecut una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţa farma, prin pre­luarea unui număr de 78 de farmacii din grupul Polisano, unităţi care au intrat în procesul de rebranduire.

Mediplus a ajuns după primele şase luni din an la 1.026 de angajaţi, cu 117 mai mulţi decât în aceeaşi pe­rioa­dă din anul trecut, arată datele publice.  Repre­zentanţii A&D Pharma nu au putut fi contactaţi până la închi­derea ediţiei.

Anul trecut, veniturile farmaciilor Sensiblu au crescut cu 40% la nivelul întregului an, avans determinat de comercializarea produselor de hepatită C, cu o valoare ridicată, medicamente care au tras în sus şi dis­tri­buitorul Mediplus, dar şi alte afaceri din piaţa farmaceutică.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Mediplus
, Sensiblu
, farmacii
, medicamente
, angajati
, piata farmaceutica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide